Creatie Conversie Events Over ons Jobs Blog Contact facebook linkedin instagram voorwaarden privacy Phone
social-facebook social-twitter

Hoe je online video gebruikt om mensen tot actie aan te zetten

5 februari 2019 • 3 minuten lezen

Online video wordt al een lange tijd gezien als een tool om brand awareness te creëren. Uit een recent onderzoek van Google onder duizenden mensen, waarin werd gevraagd waarom, hoe en wat voor video's zij online bekijken, is echter duidelijk geworden dat consumenten video in de volledige customer journey inzetten. Ook zie je deze verschuiving terug in de videotrends op YouTube. Marketeers: waar wachten jullie nog op?

5 methodes hoe je online video gebruikt om mensen tot actie aan te zetten

 1. Mensen gebruiken YouTube om nieuwe vaardigheden te leren. How-to's, recepten, tutorials: ze worden steeds populairder en dienen als een vorm van zelfeducatie.

  8 op de 10 mensen zeggen nieuwe dingen te leren en minder last te hebben van stress na het bekijken van instructievideo's.

   
 2. Content motiveert mensen om van kijken over te gaan op doen. Of het nu gaat om het leren van een nieuwe skill of het bekijken van een productreview. Mensen willen online échte ervaringen zien – inclusief mislukkingen. Authentieke content maakt leren of een aankoop doen drempelverlagend, en geeft mensen het vertrouwen wanneer zij overgaan tot actie.

  7 op de 10 mensen vinden het belangrijk dat de personen in de video echt, herkenbaar of authentiek zijn.

   
 3. Video's vormen een springplank om mensen tot actie aan te zetten of iets te kopen. Op het moment dat de gebruiker denkt genoeg te hebben geleerd, raakt hij of zij gemotiveerd. Iets 'kunnen doen' verandert op dat moment in 'willen kopen'.

  7 op de 10 mensen zijn gemotiveerd en voelen zich zelfverzekerd nadat zij iets nieuws hebben geleerd via YouTube.

   
 4. Alhoewel mensen over het algemeen geen video's bekijken met de intentie iets te kopen, ontdekken zij vaak toch graag nieuwe dingen. En als mensen video's bekijken om iets nieuws te leren, dan staan zij vrijwel altijd open voor nieuwe merken of producten waarmee zij hun goals kunnen bereiken.

  9 op de 10 mensen geven aan nieuwe merken of producten te ontdekken via YouTube, terwijl 8 op de 10 mensen schakelen tussen online research en video tijdens hun aankoop.

   
 5. Video wordt ingezet in de volledige customer journey, zelfs vlak voor het moment van de aankoop.

  5 op de 10 mensen gebruiken vlak voor de aankoop in de webwinkel een video om de productspecificaties te bekijken. YouTube-video's waarin productadvies wordt gegeven, zien ieder jaar een groei van wel 110%.

 

4 manieren om er zeker van te zijn dat jouw video tot de juiste actie aanzet

 1. Het maakt niet uit waar men zich bevindt in de customer journey. Zorg er altijd voor dat je bedrijf aanwezig en top-of-mind is met behulpzame content en inspirerende video's.
   
 2. Help mensen nieuwe merken, oplossingen of producten te ontdekken. Zelfs op het moment dat zij nog geen koopintentie hebben.
   
 3. Positioneer je merk als behulpzaam en een expert op het gebied van je dienst of product. Beantwoord de meest gestelde vragen, zodat eventuele twijfels meteen worden weggenomen.
   
 4. Zorg ervoor dat mensen gemakkelijk contact op kunnen nemen of een aankoop kunnen verrichten.

via Think With Google

 
 

Ontdekken hoe jouw merk het beste gepositioneerd kan worden met behulp van video? Neem contact met ons op en onze videospecialisten helpen je verder.

Ja, ik wil met jullie brainstormen
 
 

Over Elevate Digital

Wij zijn de growth marketing agency die jouw groeidoelstellingen realiseert. Met onze full-service aanpak zorgen we voor maximale resultaten bij bedrijven. Voor bedrijven met ambitie, net als wij. Wij leggen de lat altijd hoger en maken slimme keuzes om jouw grens te verleggen. Dat is onze missie.

Deel dit artikel

2010 — 2019: de trends in digital design van toen en nu [DEEL 2]

Marketingreview aanvragen?

Haal het maximale uit jouw online strategie, vraag onze marketingreview aan!

aanvragen x