Case: een complete campagne voor een online sprint voor Forza Fietsen

Forza Fietsen is de producent van topkwaliteit elektrische fietsen voor een scherpe prijs. Het bedrijf produceert en levert direct aan de klant, waardoor zij een topservice garanderen.

De vraag

Een groter aandeel in een groeiende markt en een sterker naamsbekendheid.

Benieuwd wat de juiste koers voor je bedrijf is? Samen stellen we strategische doelen en leggen we de lat hoger

De oplossing

Voor Forza Fietsen heeft Elevate Digital een strategie ontwikkeld die in fases is verdeeld. In de eerste fase is ervoor gezorgd dat Forza Fietsen zichtbaar werd bij mensen die van plan zijn om een elektrische fiets te kopen. Daarnaast is de website SEO-geoptimaliseerd om organisch beter te scoren. Middels Google AdWords is ervoor gezorgd dat Forza Fietsen sterk is vertegenwoordigd in deze laatste fase van de customer journey.

In de tweede fase van de strategie zijn de advertenties uitgebreid om de ‘oriënterende doelgroep’ te bereiken middels nieuwe campagnes op zowel AdWords als op Facebook. Dit heeft gezorgd voor een groei in naamsbekendheid en een stijging in branded search.

Benieuwd wat de juiste koers voor je bedrijf is? Samen stellen we strategische doelen en leggen we de lat hoger

Het resultaat

Het aantal online conversies en het aantal klanten van Forza Fietsen steeg gestaag: de groei was vele malen groter dan de jaarlijkse groei in vraag naar elektrische fietsen, wat dus betekent dat Forza Fietsen sterk is gegroeid in marktaandeel. Verder hebben de optimalisaties op de website ervoor gezorgd dat het organische verkeer ruim is verdubbeld. Uiteindelijk steeg de branded search met 77% in een jaar, wat bewijst dat Forza Fietsen als merk, sterker staat in de markt dan voorheen.

+77%
branded search en direct verkeer
+307%
conversies
+116%
organisch verkeer
Case: de koppeling tussen online inspiratie en offline aankoop voor Vloerkledenspecialist

Marketingreview aanvragen

Haal het maximale uit jouw online strategie, vraag onze marketingreview aan!

Ja, ik wil een review

Gratis marketingreview