Case: B2C-strategie voor B2B-technologieplatform OIDIO

Jouw content in een paar stappen als audio aanbieden? Jouw lezers worden luisteraars met de technologie van OIDIO. Een waardevolle aanvulling voor de momenten waarop lezen niet mogelijk is.

De vraag

OIDIO biedt een technologie voor contentplatformen om geschreven content als audio toegankelijk te maken voor haar gebruikers. Ondersteund door het stimuleringsfonds voor journalistiek is er een internationale B2C-strategie uitgerold om de interesse te meten en de best passende doelgroep te achterhalen.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden om jouw bedrijf te laten groeien? Wil je innoveren en de juiste nieuwe bezoekers werven? Kom dan eens langs om de mogelijkheden te bespreken, de koffie staat klaar!

De oplossing

Om de B2B-markt succesvol te betreden hebben wij vanuit Elevate een programmatic display-campagne uitgerold om zo de interesse te wekken van potentiële gebruikers. Hieruit is een doelgroeprapport gemaakt, waarmee we de potentiële klanten kunnen activeren.

De targeting heeft uiterst gericht plaatsgevonden op contentplatformen die binnen het profiel passen van de gewenste klanten van OIDIO. Geïnteresseerde gebruikers van de platformen zijn opgevolgd door social retargeting-campagnes. Data vanuit social platformen zoals LinkedIn, Facebook en Instagram hebben meer verdieping gebracht in de demografische gegevens van de doelgroep en zijn ingezet om leads te genereren. Met deze informatie heeft OIDIO als technologieplatform succesvol potentiële klanten kunnen activeren om hun technologie te testen.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden om jouw bedrijf te laten groeien? Wil je innoveren en de juiste nieuwe bezoekers werven? Kom dan eens langs om de mogelijkheden te bespreken, de koffie staat klaar!

Het resultaat

Uitzonderlijk hoge doorklikratio’s kenmerken het succes van de branding-campagne. 9 miljoen getargete gebruikers in Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Zuid-Amerika. Er is zowel een Engelstalige als een Spaanstalige campagne uitgerold met een gemiddelde CTR van 1,38%.

9.136.880
gebruikers
1,38
% CTR
Initiatief: Dutch Search Awards, dé bekroning op het werk binnen de search-industrie

Marketingreview aanvragen

Haal het maximale uit jouw online strategie, vraag onze marketingreview aan!

Ja, ik wil een review

Gratis marketingreview