fbpx

16 mei 2024 — Elevate Live: AI om jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren     |     Meld je gratis aan

4 voorbeelden van User Generated Content die jij als merk nu kunt inzetten

Myrthe de Goeij | 4 min.

Toen zaten we met zijn allen opeens massaal thuis. Onze offline activiteiten verplaatsten zich van een terrasje pakken, naar in de tuin werken. Niet meer uit eten, maar zelf uitgebreid koken. We (her)ontdekten de kunstenaar in onszelf, knuffelden wat af met onze huisdieren en de yogamatjes voor onze thuisworkouts waren niet aan te slepen. Werd de tijd die we online besteedden dan minder? Niet bepaald. Onze online uren gingen door het dak. De samenleving is blijvend veranderd en online aanwezig zijn is belangrijker dan ooit.

Hoe zorg jij ervoor dat je als merk van deze tijden profiteert? Hoe houd je contact met jouw thuiszittende community? Een goede User Generated Content-strategie biedt een uitkomst. In deze blog laat ik je de voordelen hiervan zien en zorg ik ervoor dat je dit aan de hand van 4 voorbeelden meteen zelf in kunt zetten.

Blog afbeelding

Online zichtbaarheid.

Het is enorm belangrijk dat je online zichtbaar bent wanneer jouw organisatie of bedrijf fysiek niet of minder goed te bereiken is. In veel gevallen kun je dit (deels) ondervangen door online voor zoveel mogelijk contactmomenten te zorgen. Door het thuis blijven, zien we dat o.a. het online shoppen en social mediagebruik beide enorm zijn toegenomen. Daarnaast geeft 42% van de consumenten aan dat zij geloven dat hun manier van shoppen blijvend is veranderd. De online tijd neemt toe en dat biedt mogelijkheden voor jouw merk.

Contact met community.

Je wil online zichtbaar zijn, omdat je goed contact wil houden met je community – je trouwe volgers en klanten. Dit is één van de beste dingen die je momenteel kunt doen. In onzekere tijden trekken mensen naar merken toe die zij vertrouwen. Door het contact met jouw doelgroep vast te houden en te intensiveren, bied jij de houvast die mensen nu nodig hebben.

User Generated Content.

Kortom, je wil je online zichtbaarheid vergroten, maar logischerwijs worstelen veel merken en marketeers met kleinere budgetten. Zij zien zichzelf voor de uitdaging staan om over te schakelen naar andere kosteneffectieve manieren van online contentcreatie. Goed nieuws. De oplossing ligt al onder je neus: de inzet van User Generated Content.

User Generated Content is content die jouw klanten zelf maken en delen. Tegenwoordig is iedereen content creator én mensen hebben toevallig relatief veel tijd om handen. Terwijl zij thuiszitten, delen mensen als nooit tevoren foto’s en video’s van persoonlijke ervaringen met producten en diensten. Deze pure content is op verschillende manieren een uitkomst voor jouw merk: het is authentiek, invloedrijk, het wekt vertrouwen van potentiële klanten en voor jou is het geldbesparend.

Enkele voorbeeldcases.

Case 1 | Susan Bijl – Ontwerp je tas
Tassenmerk Susan Bijl heeft een enorm succesvolle actie opgezet via hun Instagram-kanaal, website en nieuwsbrief. Zij deelden een downloadbaar ‘kaal’ ontwerp van de iconische Susan Bijl-tas. Hier kon vervolgens iedereen zijn of haar creatieve kwaliteiten op loslaten. Deze actie, die plaatsvond tijdens het hoogtepunt van de Nederlandse quarantaine, zorgde voor een welkome creatieve activiteit tijdens het thuisblijven. Mede hierdoor is de actie een groot succes geworden. Het heeft voor een grote hoeveelheid User Generated Content gezorgd en heeft zelfs de landelijke media gehaald.

Case 2 | De Fonteyn – Followers Friday
Outdoor Living Mall Fonteyn heeft haar bereik enorm uit weten te breiden met behulp van de ‘Followers Friday’-actie op Instagram en in de nieuwsbrief. Hoe werkt de actie? Fonteyn-volgers maken een mooie, onderscheidende foto van hun Fonteyn-product en plaatsen deze op Instagram met de hashtag #mijnfonteyn. De leukste foto’s worden verzameld en de foto met de meeste stemmers ontvangt shoptegoed van Fonteyn. Zowel het aantal volgers, als het bereik, als het aantal websitebezoekers laat door deze actie een flinke stijging zien.

Case 3 | Pets Place – #thuisdieren
Ook de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland is heel effectief ingesprongen op de quarantainetijd door meteen de actie #thuisdieren op te zetten op Instagram. De leukste foto’s kregen een plaatsje in de eregalerij op een speciale landingspagina op de website van Pets Place. De hashtag werd bijna 2.000 keer gebruikt en de landingspagina werd 6.000 keer bezocht.

Case 4 | Bristol – Influencer-inspiratie
Na een samenwerking op te hebben gezet met o.a. Miss Nederland en verschillende influencers zag Bristol de hoeveelheid User Generated Content toenemen met +200%. Deze content wordt gebruikt op Bristol’s homepage en speciale inspiratiepagina. Maandelijks wordt shoptegoed verloot onder de content creators. Tijdens de coronatijd zette Bristol aanvullend een actie op waarbij kinderen hun tekeningen in konden sturen. Winnaars ontvingen hun tekening op een shirt gedrukt.

Lijkt het jou leuk om jouw community te vragen om content voor je te creëren? Denk je dat jouw merk gebaat zou zijn bij een leuke User Generated Content-campagne? Wij denken graag met je mee.

Ja, ik wil ideeën uitwisselen

Verder lezen.

04/08
Hoe Elevate innoveert in het digital marketinglandschap
Emerce 100 Magazine | 2 min.
Lees verder →
18/09
Popal-fietsen, supersuper-kidsbikes en Elevate Digital rijden samen naar nieuwe hoogtes
Wendy Polman Tuin | 2 min.
Lees verder →