fbpx

6 juni 2024 — Bezoek ons op Emerce Digital Marketing Live!     |     Bekijk het programma

Stijlvol carnavallen met Themakleding en Google Shopping

De missie van Themakleding.nu is dat er vanaf nu alleen nog maar mensen met unieke, stijlvolle en fashionable outfits rondlopen met carnaval, of op ieder ander themafeest. Met hun wereldwijde inkoop leveren zij unieke outfits van enkel merkproducten tegen een scherpe prijs. Bovendien leveren zij 95% van de kleding direct uit voorraad in één dag. Je bent dus nooit meer te laat om last minute tóch de meest stijlvolle carnavalsverschijning te worden. Opvallen is in deze branche het sleutelwoord. Lees hoe Elevate Google Shopping optimaliseerde en rendabele campagnes realiseerde.

Oplossing.

Google Shopping is voor deze case één van de belangrijkste kanalen, zeker rondom de carnavalsperiode. Om de strategie te optimaliseren hebben we in drie fasen onderscheid gemaakt tussen verschillende segmenten. Aan de hand van data uit het hoog- en laagseizoen zijn de zogenaamde ‘hardlopers’ gedefinieerd. Welke producten zijn het hele jaar door rendabel en welke enkel in het hoog- of laagseizoen? Zijn er ook producten die flink fluctueren? Daarnaast is gekeken naar de productcategorieën. Betreft het hele kostuums of bijvoorbeeld enkel een accessoire? Per segment zijn dan ook andere biedstrategieën toegepast.

Case

Ondanks dat het tijdens het carnavalsseizoen lastig is om er tussen de andere webshops uit te springen, is het toch gelukt. Het aanbod is dan wel enorm, maar Themakleding.nu is uniek. Het optimaliseren van de Google Shopping-campagnes heeft geresulteerd in meer zichtbaarheid. Er zijn meer kansen benut, wat heeft gezorgd voor een groei van 102% en een Return on Ad Spend van 830%.

Groei.

+830%
ROAS
+102%
groei ten opzichte van vorig jaar

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    Updates