fbpx

6 juni 2024 — Bezoek ons op Emerce Digital Marketing Live!     |     Bekijk het programma

DOOH.

DOOH.

Digital Out of Home: een medium dat branding en advertising naar buiten brengt.

In onze hedendaagse wereld worden consumenten voortdurend geconfronteerd met een overvloed aan informatie. Ze hebben steeds hogere verwachtingen van bedrijven en verlangen transparantie, terwijl ze ook verwachten dat hun privacy wordt gerespecteerd. Het internet overlaadt ons met informatie vanuit alle hoeken, wat resulteert in een verzadigd online landschap. Het vinden van innovatieve en effectieve kanalen is daarom essentieel om nog de aandacht van de consument te kunnen trekken.

Merkbeleving buiten de deur.

Om het vertrouwen van consumenten te winnen, is het cruciaal dat bedrijven een consistente merkbeleving bieden op alle platformen. Dit wordt omnichannel branding genoemd. Tegen 2025 wordt verwacht dat merken die investeren in omnichannel-strategieën 89% van hun klanten behouden, met mogelijke omzetstijgingen tot wel 23%.

Hoewel de aandacht bij omnichannel branding vaak uitgaat naar online platforms zoals websites en sociale media, moet de kracht van Digital Out of Home niet worden onderschat. Hoewel nog relatief nieuw in vergelijking met andere advertentiekanalen, biedt DOOH unieke kansen op het gebied van data en creativiteit. Met opvallende displays op openbare plaatsen zoals straten, stations en winkelcentra biedt DOOH niet alleen visuele impact, maar ook de mogelijkheid voor merken om real-time te connecten met hun doelgroep. Dankzij de voortdurende evolutie van AI-aangedreven mogelijkheden zal omnichannel-adverteren naar een hoger niveau worden getild, waarbij DOOH fungeert als een brug tussen de digitale en fysieke werelden.

Nu bekend is dat eind 2024 Google zal stoppen met het ondersteunen van third-party cookies, en ook Meta zijn opties voor gerichte advertenties anno 2024 zal verminderen, zal er veel gezocht worden naar alternatieven om als merk je doelgroep te bereiken. Een van deze veelbesproken alternatieven is contextual advertising: adverteren in bepaalde doelgroepomgevingen. DOOH is van nature al gebaseerd op dit type targeting, en bereikt de doelgroep op basis van locaties, tijdstippen, weer, contactpunten en meer. Door de al bestaande kennis en interne data over de consument in combinatie met kennis van de omgeving van een scherm, kan er zonder third-party data alsnog nauwkeurig ingeschat worden welke doelgroepen een scherm zullen passeren. Zo kun je adverteren op digitale schermen bij bushaltes rondom middelbare scholen tijdens inschrijvingsperiodes, en zullen schermen rondom stadsparken adverteren voor aankomende festivals en evenementen in diezelfde parken. Feitelijk brengt DOOH ons terug naar traditionele mediaplanning.

De genoemde voordelen van Digital Out of Home zijn ook gebleken uit de cijfers van 2023, waarin DOOH het snelstgroeiende adverteerkanaal werd met een groei van 24,2%. Dat DOOH de reclamewereld verovert is niet zonder reden. De grote en opvallende displays trekken de aandacht en blijven in het geheugen hangen met 82% ad recall van voorbijgangers.
Overweeg je zelf om Digital Out of Home in te zetten? Dan zijn hier een aantal praktische stappen om te beginnen.

 • Begin met een grondige analyse van je doelgroep. Wat zijn hun gewoontes? Waar brengen ze hun tijd door? DOOH biedt de mogelijkheid om te adverteren op specifieke locaties en tijdstippen, dus kennis van je publiek is essentieel.
 • Selecteer strategische locaties die je doelgroep frequent bezoekt. Denk aan bushaltes bij universiteiten voor het bereiken van studenten, of drukke winkelstraten voor een breed publiek.
 • De kracht van DOOH ligt in zijn visuele impact. Investeer in hoogwaardige, aantrekkelijke ontwerpen die de aandacht trekken en jouw merkboodschap overbrengen.
 • Maak gebruik van de geavanceerde meetmogelijkheden van DOOH. Analyseer de prestaties van je campagnes en gebruik deze inzichten om je strategie te verfijnen en te optimaliseren.

  Consult laten uitvoeren voor je huidige marketingstrategie?

  Inschrijven voor nieuwsbrief?


  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Meer dan een trend

  In het branding-landschap van 2024 onderscheidt DOOH zich als een cruciale speler, die een krachtige verbinding tussen merk en consument biedt in een tijdperk zonder cookies. De opvallende groeicijfers en de sterke impact op merkherinnering benadrukken dat DOOH meer is dan een trend; het is een strategische keuze voor toekomstgerichte merken.

  Andere diensten.

  AI.

  Is jouw merk of bedrijf klaar om te versnellen met AI? Met behulp van geavanceerde AI-tools en algoritmes optimaliseren we niet alleen campagnes en strategieën, maar creëren we ook gepersonaliseerde ervaringen voor jouw doelgroep. Onze AI-specialisten zetten zich in om data te analyseren, trends te identificeren en proactief in te spelen op veranderende marktomstandigheden. Dit stelt jou in staat om sneller beslissingen te nemen en je merk te laten groeien in een steeds evoluerend digitaal landschap.
  Bekijk dienst →

  Personalisatie.

  Segmenteren, personaliseren en maatwerk bieden. Dat is waar het om draait wanneer je aan de slag gaat met gepersonaliseerde marketing. Op maat gemaakte communicatie is veel meer dan een trend; jouw klant rekent er inmiddels op. Het streven van gepersonaliseerde content bieden? Klantloyaliteit realiseren, met als uiteindelijk doel: conversieverhoging.
  Bekijk dienst →

  Met wie wij werken.