fbpx

14 maart 2024 — AI event over automatiseringen binnen jouw marketingstrategie     |     Meld je gratis aan

Ontdek 100+ Shopify-updates in de nieuwste Editions Summer ’23

Kirsten van Ginkel | 4–6 min.

Shopify Editions | Summer ’23 introduceert meer dan 100 grensverleggende productupdates voor businesses om hun merk verder te laten groeien en voor developers om kennis te maken met code die de nieuwe generatie commerce tot leven brengt. Met Editions Summer ’23 zet je een stap in de toekomst van e-commerce. De 7 belangrijkste items lees je hieronder.

Blog afbeelding

1/7. Pas je winkel aan met flexibele secties

Het maken van aangepaste lay-outs voor jouw online winkel is nu simpeler dan ooit met flexibele secties. Shopify maakt gebruik van CSS Flexbox, waarmee meer lay-outs mogelijk zijn. Sleep. Zet neer. Wijzig formaat. Groepeer. Bewerk. Zo gedaan.

Bekijk de flexible sections op Shopify →

2/7. Stimuleer groei met nieuwe B2B-functies

Shopify voegt nieuwe functies toe die het bestellen gemakkelijker maken voor jouw groothandelskopers en het ook vereenvoudigen om zowel B2C- als B2B-artikelen te verkopen; allemaal vanuit dezelfde winkel.

  • Volumekortingen: Implementeer kwantiteitskortingen om zakelijke klanten aan te moedigen grotere hoeveelheden te kopen.
  • Winkelaanpassing: Ontwerp websitepagina’s geoptimaliseerd voor jouw zakelijke klanten waarbij relevante inhoud wordt weergegeven in één winkel zonder dat programmeren nodig is.
  • Snelle bestellijsten: Toon klanten een lijst met productvarianten zodat ze op een intuïtieve manier maten, kleuren en meer bestellen. Dit alles gebeurt vanuit één sectie van jouw productpagina’s.
  • PayPal-betalingen: Klanten betalen nu efficiënt hun bestellingen en facturen met PayPal en vervolgens koppel jij deze betalingen in het beheerdersgedeelte.
  • Bewaarde creditcards: Zakelijke klanten hebben de mogelijkheid een eerder opgeslagen creditcard te gebruiken bij het afrekenen van conceptbestellingen of bij het betalen van een factuur.

Bekijk de nieuwe B2B-functies op Shopify →

3/7. Maak vanaf nu volledig gebruik van de Shopify Bundles-app

Maak nu bundels aan en verkoop deze via Shopify, één van de beste manieren om de gemiddelde orderwaarde te verhogen. Voor vaste bundels en multipacks probeer je gratis de Shopify Bundles-app. Voor meer geavanceerde behoeften—waaronder ‘mix and match’-bundels—gebruik je één van de bijgewerkte bundel-apps in de Shopify App Store of, als je op Shopify Plus zit, maak je een aangepaste bundelaanbieding met behulp van onze API’s. Alle apps worden geïntegreerd met het beheerdersgedeelte en bevatten realtime voorraadsynchronisatie om uitverkochte artikelen te voorkomen.

Bekijk de Shopify Bundles-app op Shopify →

4/7. Bied subscriptions aan met Shopify

Stel in een handomdraai abonnementsaanbiedingen in en beheer ze met de nieuwe, gratis Shopify Subscriptions-app. Met nieuwe klantaccounts hebben jouw klanten de flexibiliteit om bestellingen te pauzeren of over te slaan, betalings- en verzendgegevens bij te werken en meer. Voor meer geavanceerde abonnementsbehoeften verken je een breed scala aan ontwikkelde apps in de Shopify App Store.

 

5/7. Laat je helpen door AI ontworpen voor e-commerce

Met door AI aangestuurde functies op het hele platform besteed je nu minder tijd aan handmatige taken. Krijg meer gedaan in minder tijd met Shopify Magic.

  • Slimme antwoorden: Binnenkort reageer je direct op livechat-vragen met slimme antwoorden in de Shopify-inbox.
  • Directe antwoorden: Publiceer gepersonaliseerde veelgestelde vragen en reacties met de Shopify-inbox.
  • E-mailoptimalisatie: Genereer overtuigende onderwerpregels, creëer boeiende e-mailinhoud en vind de beste verzendtijden met behulp van Shopify Email.

 

6/7. Creëer conversiegerichte winkelervaringen

De gratis thema’s hebben nu ingebouwde ondersteuning voor thema-animaties, waaronder vervagen bij scrollen, speciale effecten voor afbeeldingsbanners en hover-effecten op kaarten en knoppen.

Bekijk de gratis thema’s op Shopify →

7/7. Beheer vermeldingen op de belangrijkste marketplaces, allemaal op één plek

Koppel jouw Shopify-productcatalogus aan ’s werelds belangrijkste marketplaces als Amazon, Walmart en eBay. Waar je ook verkoopt, je stroomlijnt het beheer van jouw marketplace-vermeldingen rechtstreeks vanuit Shopify—denk aan voorraad, bestellingen en verzending. Stel marketplace-specifieke inhoud en prijsaanpassingen in en beheer vermeldingen in bulk.

 

Ontdek alle nieuwe features

En er is nog veel meer, want dit is nog maar een klein deel van alle nieuwe features die Shopify Editions te bieden heeft. Wil je meer ontdekken over de mogelijkheden?

Ga naar de officiële website →

Sparren met Elevate Digital

Heb je alle nieuwe Shopify-features verkend en heb jij ideeën over hoe deze aansluiten bij jouw e-commerce-business? Elevate Digital—officieel Shopify Partner—helpt je bij het vaststellen van de juiste koers voor jouw webshop. Neem contact met ons op door te bellen met 030 7400 999 of vul het formulier in op de contactpagina.

Ja, samenwerken met Elevate Digital

Verder lezen.

16/03
10 tips voor een converterende landingspagina
Myrthe de Goeij | 4 min.
Lees verder →
05/06
Dit is hoe kleur emotie en gedrag beïnvloedt
Ferry van der Stelt | 6 min.
Lees verder →